Flugfiskeweekend våren 2020

6-8 personer

Exklusiv flugfiskekurs

Exklusiv Flugfiskekurs med helpension och guide.

”Lake distrikt” i Blekinge !

I samarbete mellan Mörrums fiske och Brokamåla Gård så har vi skapat en unik produkt där ni får lära er den ädla konsten att flugfiska. Om ni kanske redan har flugfiskat ett tag, men vill förbättra er teknik så är det ett ypperligt tillfälle att passa på.
Genom att gå en flugfiskekurs med enhandsfattning lär ni er snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer.
Här i Blekinge har vi en lång erfarenhet där vi har skapat ett upplägg som ska tillfredsställa både den lite erfarne flugfiskaren samt nybörjaren. Kursen är på ett sätt som skapar en gemenskap och gör det till en upplevelse utöver det vanliga.
Vi håller således deltagarantalet till max 8 pers för att alla ska få ut så mycket som möjligt av tiden, vilket gör kursen exklusiv och mycket eftertraktad.
I kursen går vi igenom fiskeutrustning, grundläggandekastteknik, att lära sig läsa både strömmande och stillaståendevatten för att förstå var fisk uppehåller sig, fiskestrategier, flugor, fiskhantering, en komplett kurs för nybörjaren och den erfarna fiskaren.

Varmt Välkomna

Kursprogram:

Torsdagskväll incheckning på Brokamåla Gård start 18:00

Här börjar vi med att träffas och äter en god 2-rätters middag i vårt gamla häststall. Därefter följer en presentation av kursen och teoretisk genomgång av vad flugfiske är och hur utrustningen fungerar

Rummen ligger på ovanvåningen i ett nyrenoverat höloft.

Fredag (09.00-12.30)

Efter frukost startar vi med kastträning på land för att lära ut den grundläggande kasttekniken under gynnsamma förhållanden.
Efter ett par timmars intensiv kastträning bryter vi för lunch.
Lunch 12.30-13.30:
Efter lunch är det dags för att ge sig ut för att prova de nyvunna färdigheterna. Instruktören är med hela tiden och visar olika fisketekniker,
2-rätters Middag vid 18:30

Lördag:

Efter frukost så startar dagen med ett besök på Mörrum fiskecenter, där er guide berättar om Mörrum unika fiskehistoria som börjar på 1200-talet, efter lunch får ni prova på flugfiske med 2 hands fattning, senare på eftermiddagen är vi tillbaka på Brokamåla där vi fiskar ett par timmar innan en 3- rätter middag med vilttema serveras i timmerstugan där spisarna brinner och sprider en härlig värme.
Efter middagen på kvällen får ni som vill, avnjuta i vedeldad bastu samt vedeldade badtunna vid sjön.

Söndag:

Vi startar tidigt i flugströmmen och vi äter frukost vid fiskevattnet vid 09:00 tiden,. Instruktören är med ett par timmar på morgonen och hjälper till med fisketekniken, flugor, och var man hittar fisken.
Det blir en härlig mustig fisksoppa till Lunch vid 12:30
ni fiskar sen själva så länge ni orkar.

Övrig information:

Logi med helpension på Brokamåla Gård. All nödvändig fiskeutrustning och fiskekort för 3 dygn ingår.

våren 2020 återkommer med datum

Pris: från 6950 kr per person. Om ej boendet behövs, så avräknas 1800:-
Bokning sker via info@brokamala.se www.brokamala.se